maanantaina, maaliskuuta 18, 2013

Tietoa ja tukea vaikeassa elämäntilanteessa

Järjestän kymmenviikkoisia eroseminaareja sekä viikonlopun kestäviä Fisherin työkaluin toteutettavia työpajoja.

Miksi eroseminaariin?
Kun rakkaussuhde päättyy, jää taakse yksi aikakausi, mutta avautuu uuden elämän mahdollisuus. Suru, viha, kipu, katkeruus ja häpeä vaihtavat paikkojaan kehossa ja mielessä tehden tilaa uudelle elämälle, uusiutuvalle itsetunnolle, itsensä rakastamiselle ja ymmärrykselle. Tällainen matka voi olla haastava yksin, eivätkä ystävät aina jaksa raivata tätä polkua kanssasi. Silloin osallistuminen eroseminaariin tai viikonlopputyöpajaan joogaharjottein voi olla vapauttava kokemus. Saat ohjaajan kahdenkymmenen vuoden kokemuksen ja ammattitaidon sekä vertaisryhmän tuen käyttöösi. Tervetuloa tutustumaan sivulleni mitä tarjottavaa minulla on sinulle. Johtoajatukseni on: Ihminen täydentyy itsensä kautta - mutta kasvaa toisen rinnalla.

Voisitko olla itsesi paras ystävä?
Parisuhteen päättyminen on kriisi. Fisherin eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden vertaistuen avulla käsitellä eroon liittyviä tunteita. Seminaariin voi osallistua, jos ero on takana tai harkinnassa. Seminaari on oppimisprosessi, jossa pääpaino on tutustumisessa omaan itseen. Fisherin eroseminaarissa on selkeä rakenne ja ohjelma jokaista tapaamiskertaa varten, lisäksi siihen kuuluu kotitehtäviä. Parhaimmillaan seminaarista seuraa parempi itsetuntemus, jonka varassa on turvallisempaa jatkaa eteenpäin. Ero kääntyy maailmanlopun tunnelmista uuden elämän mahdollisuudeksi. Samalle kurssille ei voi osallistua ex-puolison kanssa. Seminaarissa käydään lävitse kirja Bruce Fisher: Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy, saat kirjan ostamalla tai lainaamalla kirjastosta.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: marika.rosenborg@gmail.com tai puh. 045 6362519.

Pääasia ettet jää yksin
Vaikea elämäntilanne saa ihmisen helposti eristäytymään. Yksin koettuna tilanne näyttää kuitenkin toivottomammalta kuin se on. Ajatusten jakaminen auttaa suhteuttamaan kriisiä tuomalla siihen uusia näkökulmia. Jos et pääse osallistumaan eroseminaariin, lue Fisherin kirja itseksesi ja tee siinä olevia tehtäviä. Voit myös hakea tukihenkilön avuksesi, löydät heitä vaikka Eroneuvo-keskuksen kautta.

--------------------------------------------------------------------------------
"Eilinen surunkäsittelysessio eroseminaarissa sai aikaan ihmeellisiä oivalluksen tunteita. Kirjoitin surullisen jäähyväiskirjeen, ja itkin lukiessani sen ääneen muille. Kirjoitin paperille kaikki asiat joista luopuminen on tuskallista. Sen, että mä luovun ajatuksista niistä yhteisistä lapsista joille olin miettinyt jo nimetkin. Senkin, että jossain on hänelle se parempi nainen, mä en ollut se oikea. "
Luopuminen ja irti päästäminen on erossa vaikeinta mutta välttämätöntä. Erosuru tuntuu pohjattomalta kaivolta, ja erityisesti sen käsitteleminen muiden samaa kokeneiden kanssa oli itselleni korvaamaton apu. Surun ja luopumisen työstämisessä valaistumisen tunteen aiheutti se, kun tajusi, että itkuineen luopuminen onkin voimaannuttavaa ja tekee tilaa uudelle. Toipumisen edellytys on tosiasioiden myöntäminen, ja asianlaitojen hipoessa pohjamutia ainoa mahdollinen suunta on eteenpäin. Tuntui ristiriitaiselta ja surkuhupaisalta, että saatoin olla ylitsevuotavan onnellinen, vaikka koko elämäni oli juuri heittänyt täyden voltin."

(eroseminaarilaisen ajatuksia 2012)

Tiedustelut henkilökohtaisesta erokonsultaatiosta ja keskusteluohjauksesta: marika.rosenborg(at)gmail.com tai puh. 045 6362519